Thursday, January 12, 2012

Google Reader

és un lector de RSS de google. És una eina per gestionar i visualitzar  totes les pàgines webs que estem interessats i les notícies d'un lloc web, i que estan escrits d'una manera estandarditzada perquè d'aquesta manera puguin ser llegits per programes informàtics, com per exemple 'Google Reader

Així, en lloc de visitar permanentment els 100 llocs web que solem llegir freqüentment, simplement haurem d'afegir els 100 *feeds corresponents a 'Google 'Reader', el qual s'encarregarà d'avisar-nos puntualment de les novetats que es produeixin en cadascun d'aquests llocs web.
Google Reader comprova constantment si hi ha contingut nou en els teus blogs i llocs de notícies favorits. Independentment de si un lloc s'actualitza diàriament o mensualment, pots estar segur que no et perdràs gens.

A les pagines que visitem més sovint i vulguem veure les seves corresponents  actualitzacions  per  subscriure’ns a les pàgines  Hem d'anar a les pàgines i buscar  el codi RSS 
S’obrirà una pestanya, que haurem de posar l’adreça que ens surt a la part de dalt i copiar-la al google reader, allà haurem de clicar el botó vermell per poder subscriure’ns i poder posar  URL, l’adreça que hem copiat anteriorment.

Podem classificar les pagines en carpetes amb el tema que nosaltres vulguem.

Les alertes de Google són missatges de correu electrònic que reps quan Google troba nous resultats (per exemple, pàgines web, notícies, etc) que coincideixen amb les teves consultes anteriors.

Introdueix la consulta de cerca que vulguis supervisar. Es mostrarà una vista prèvia del tipus de resultats que rebràs. Algunes aplicacions pràctiques de les alertes de Google inclouen:

* seguir una notícia en desenvolupament,
* mantenir-se informat sobre la competència o d'un sector en concret,
* obtenir les notícies més recents sobre una persona famosa o un esdeveniment,
* conèixer les notícies més recents sobre els seus equips esportius favorits.

Una altre utilitat són les alertes, gràcies a elles podrem fer cerques segons una paraula creant una alerta de Google. Posteriorment Google Reader ens mostrarà tots els resultats amb la periodicitat que nosaltres seleccionem (mensual, un cop a la setmana...).
Els usuaris poden determinar la freqüència en que volen ser avisats per aquest programa, és a dir la quantitat de notificacions que volen rebre. Hi ha tres opcions disponibles: "una vegada al dia", "un cop per setmana", o "quan es produeixi". Les alertes s'envien només si el nou contingut coincideix amb els termes de cerca seleccionats per l'usuari.

No comments:

Post a Comment