Monday, December 26, 2011

Twitter

És una forma diferent de comunicar-nos, permet estar en contacte amb persones del nostre interès a través de misstges breus de text, posts, enllaços denominats Updates (actualitzacions) o Tweets, per mitjà d'una senzilla pregunta: Què estàs fent?.

Els usuaris envien i reben updates d'altres usuaris a través de breus missatges però no poden  superar els 140 caràcters.

Característiques que hem de saber:


Identitat: @nomdusuari és com ens diem i accedim a Twitter.

Missatges: són els tweets. No tens missatges privats com en altres xarxes socials com Facebook, aquí els poden veure tothom que vulgui, ja que nomes anant a la pàgina de la persona que vulguem, i sense prèvia autorització, l’usuari en qüestió pot seguir-lo i veure tot el fa (amb qui es comunica, qui li escriu missatges...). 

Els reetweets (RT): són missatges que “retwitejem” si ens ha agradat un altre cosa que ha publicat un altre contacte

Hashtag: És una forma d'etiquetar o classificar els missatges de Twitter, de tal forma que puguis agrupar-los al voltant d'un tema en comú. La única cosa que has de fer és agregar a la paraula el símbol #  així podem veure el punt de vist que te la resta del món.

Podem dir que els nostre contactes són followers (seguidors) i following (seguint) ,els que tu  has triat per seguir .

Personalment penso que Twitter és una xarxa molt interessant per informar-nos de les actualitzacions en qualsevol àmbit que ens interessi i ens permet accedir a certa informació com per exemple de famosos que cap altra xarxa social és tant pròxima com aquesta degut a la seva poca privacitat, per no dir nula.


Comunicador de les TIC
seguiment a educ@contic


No comments:

Post a Comment