Monday, December 26, 2011

Prezi

El prezi es un programa gratuït que serveix per crear  presentacions on-line molt vistoses. Ens ofereix una única diapositiva per fer les nostres presentacions en moviment. Aquesta diapositiva és on introduirem el text, imatges, etc. A diferència del Power Point té limitació de plantilles. Però té moltes avantatges, per exemple  podem canviar les diapositives veient-les amb diferents perspectives i això fa que sigui més estètic i afavoreixi més la síntesi.
Per crear una presentació t’has de registrar a la seva pagina web

Un  altre avantatge és que si volem posar alguna imatge ho podem fer sense cap inconvenient de llicencies perquè si arpetes al boto de ‘insert’ t’indica totes les imatges que tenen la llicència per poder penjar-les.
Per començar a fer una presentació cal tenir present aquestes indicacions:

1.       Si volem escriure algun text hem de fer doble  clic a la pantalla d’edició, per quadra el text hi ha unes fletxes al costat dret. Hi ha tres tipus de lletres per escollir.

2.       L’opció de ‘frame’ serveix per emmarca una zona determinada i podem triar l’estil per organitzar-la

3.       ‘Path’: és el recorregut que hem triat que seguirà la nostra presentació.

4.     Per veure com està quedant la presentació podem clicar a l'opció del menú Show. També podem escollir el temps de les transicions
  • Fer servir l'up/down per apropar-te i allunyar-te.
5. "Zebra de transformació" és  una rodona externa amb dues de més petites a dins. 
  • L'exterior és per rotar l'element seleccionat.
  • La del mig és per augmentar o disminuir la mida de l'objecte.
  • La més petita és per a desplaçar l'objecte a l'espai.
6. Utilitzarem l'opció del menú Path-Add per :
  • Seleccionar a cada objecte per l'ordre en el que volem que apareixi.
Clicarem l'opció Path-Capture view per crear una captura de la vista actual de la pantalla i afegir-la a la línia de temps.

 L'opció ''Path-Delete All '' per esborrar el recorregut.

7. Per guardar la nostra presentació haurem d’anar a “save” .
 Save a copy, permet fer una còpia del treball; Download es per si  volem descarregar la presentació al nostre equip; l'opció de "EMBED", hi ha un codi que serveix  per poder pujar el nostre Prezi  per exemple el nostre blogspot.

Penso que el Prezi és un programa molt innovador i original alhora de fer presentacions. Trobo que està molt bé per tenir un altre recurs i no sempre fer sevir la típica presentació de Power point. Crec que amb aquest programa tant si és gent gran o més jove quan  estan observant la presentació  fa que estiguin molt més atents i a través del seu dinamisme fa que captin millor la idea que vols transmetre.




Un exemple de Prezi és aquesta presentació sobre com fer una truita de patates: 

No comments:

Post a Comment