Monday, December 26, 2011

Gimp

El gimp és un programa gratuït pensat per al tractament d’imatges, distribuït sota la llicència GPL. El programa és molt semblant al Photoshop.
Al obrir el programa hi podem veure un espai per poder retocar les nostres imatges i un altre que és la capsa d’eines que farem servir per modificar el que vulguem.

Les eines més utilitzades són:
  • eina per seleccionar requadre: ens permet seleccionar una zona de forma rectangular 
  • eina de selecció lliure: podem seleccionar a mà  la forma que nosaltres vulguem
  • eina  de selecciona un color: selecciona una part de colors semblants a la escollida.
  • eina de clonar: serveix per copiar parts de una imatge amb l’eina del pinzell.
 Per canviar el tamany de la fotografia i reduir-la, hem d’anar al menú principal a ''imatge''  i seguidament a ''escala imatge''. I la reduirem segons quants píxels volem que tingui.
L’eina de clonar s’utilitza primer seleccionant "l’eina de clonar’’ i després fent clic a la tecla control i amb el boto dret sobre la part que volem copiar. Seguidament podrem esborrar el que vulguem , amb l’eina del pinzell, passant el ratolí sobre la zona. Aquesta eina és molt útil per quan volem fer desaparèixer alguna part de la fotografia que volem ocultar.
Podem retallar una imatge amb l’eina de selecció rectangular, un cop seleccionat anem al menú a “imatge” i després a “escapça la selecció’’
L’eina de selecció lliure’’ es fa servir seleccionant al llaç que hi ha a la primera pantalla. Desprès seleccionarem tota la imatge amb unes línies discontinues que apareixeran i que haurem de tancar fent clic al primer dels punts. A continuació anirem a ‘selecciona’ i seguidament a ‘inverteix’ . En el exemple que jo mostraré desprès de fer-lo anteriorment he anat  a ‘colors’ i desprès a ‘’to saturació avançat’’ i així he aconseguit que quedes la part seleccionada amb color i la resta blanc i negre a -100.

Personalment crec que el Gimp és un programa relativament fàcil d’utilitzar i que et permet tenir un ventall molt ampli d’alternatives alhora de tractar les imatges. Val la pena destacar també que és totalment gratuït la qual cosa l’hi dóna un valor afegit.

Seguidament us ensenyaré unes pràctiques amb  imatges utilitzant el Gimp.

La imatge del John reduïda

canvi en la saturació i així tot menys el barret queda en blanc i negre.
.

No comments:

Post a Comment