Wednesday, October 5, 2011

Les presentacions en l'educació


Any rere any, les noves tecnologies estan tenint una aplicació més directa sobre les nostres vides. En el món de l’educació, durant els últims anys a aparegut unes noves eines que ens poden ajudar i molt de manera didàctica per transmetre informació, són el Power Point, Impress Open Office i similars.

Per poder transmetre la informació de manera correcta amb alguna d’aquestes eines hem de seguir una estructura i un ordre lògic. Primer de tot, cal saber que a la nostra presentació hi poden aparèixer tant recursos gràfics com textuals (sense excessos) ja que la presentació té que ser per sobre de tot dinàmica. Els elements textuals han de ser breus i poden estar esquematitzats i tenen que anar acompanyats si és possible d’una imatge il·lustrativa, d’un so o d’un vídeo. Es poden crear transicions entre les diapositives però un excés d’aquestes poden arribar a distreure l’alumne. Els colors són un element molt important alhora de classificar i estructurar millor les diapositives ja que ajudaran a l’alumne a entendre-ho millor. 

Per acabar proposo una exemple aplicable en l’educació amb Power Point: Un professor de Història de l’Art a través d’aquesta eina pot crear una pàgina amb fotos de totes les obres que li interessa explicar en miniatura i fent clic sobre qualsevol d’elles s’amplia la foto apareixent-hi text amb la descripció d’aquesta.

En definitiva, qualsevol transició Power Point perquè realment eficaç i tingui un valor didàctic el tenim que saber utilitzar correctament, seguir una estructura i unes pautes concretes i sobretot que no li falti dinamisme.

Aquesta entrada ha estat realitzada gràcies a la lectura de Jordi Simón sobre presentacions en l'educació.

No comments:

Post a Comment