Tuesday, December 27, 2011

Movie maker

Windows Movie Maker és un programa per editar i crear vídeos creat per Microsoft.

Abans de utilitzar el programa  de Windows Live Movie Maker, hem de tenir pensat un guió perquè alhora de utilitzar-lo sapiguem que hem de fer en cada moment. Podem fer una columna de tot el que volem incorporar, com  imatges amb moviment i imatges fixes, , posar fotogrames, etc. I una altre columna que marcarà el temps de les accions que volem afegir. Un cop fet aquest guió, podrem recopilar la informació que decidim posar en el vídeo (imatges, gravacions, títols, sons, etc).
Mitjançant el Windows Live Movie Maker  podem editar fotografies i  vídeos en pel·lícules i li podem aplicar efectes especials, transicions, so i descripcions. 


Per començar el nostre vídeo tenim que agregar una imatge o un vídeo.

Per posar el temps perquè una  imatge  estigui activa hem d’anar a “eines de vídeo/imatge” i a “editar”, aquí tenim diverses opcions com canviar el color , afegir afectes especials, etc. També els hi podem afegir animacions que són efectes de transició, és a dir, que apareixen quan es canvia la imatge. També podem usar efectes de desplaçament i zoom.

Si volem posar música, hem d’anar a ‘agregar musica’ i nomes cal que seleccionem la que volem. Si volem reduir la duració hem d anar a ‘’eines de música’’

Si volem agregar un vídeo hem de fer el mateix que hem fet per posar una imatge.  Si li volem sobreposar música,  anem a “afegir música al punt actual”. Si volem dividir el nostre vídeo nomes hem d’anar a “edició de vídeo” i a “divideix” entre els dos fragments de vídeo podem afegir fotografies. Per retallar el vídeo hem d’anar a “eines de vídeo” i a “eina per retallar”

Per escriure llegendes i texts, anem a principal. A la pantalla principal sortirà un text per editar, aquí pots escriure en negreta, cursiva, etc. El text es manté tot el temps i podem editar-ne quan temps volem que estigui en pantalla.

  • Importar vídeos i fotos del nostre ordinador : això es pot fer per la opció Agregar vídeos y fotos
  • Retallar qualsevol fragment de vídeo o música: per fer-ho has d’anar a herramientas de vídeo/Editar/Herramienta de recorte i allà seleccionar el fragment que vols retallar.
  • Dividir el vídeo en tantes parts com necessitis: per dividir-lo s’ha de fer clic al menú herramientas de vídeo/Editar i seleccionar Dividir, llavors es tallarà al punt on et trobes.
  • Afegir títols, crèdits o descripcions en qualsevol moment del nostre vídeo: a la pestanya de Principal hi trobarem les opcions esmentades.
  • Treure la veu del vídeo i posar una veu en off : per fer-ho has d’anar a herramientas de vídeo/Editar/Volumen de Vídeo i reduïm el volum. Un cop fet arrosseguem la música importada sota el fragment de vídeo. D’aquesta forma sentirem la musica però no el so del vídeo.
  • Adaptar el so al vídeo: per fer que no sigui brusca l’entrada o la sortida del so, ho podem regular a:  herramientas de vídeo/Editar/ Fundido de entrada , Fundido de salida i allà seleccionar si ho volem ràpid, lent o mig.
  • Als fotogrames es poden fer :animacions, transicions, zooms, efectes visuals, panoràmiques, etc.

La recopilació audiovisual de fotos i vídeos en seqüència el món de la informàtica sempre ha estat un tema molt complex a nivell particular i la facilitat que ens ofereix aquest programa val la pena destacar-la.  Si els alumnes de l’escola van d’excursió amb aquest programa puc crear un vídeo amb totes les fotos i vídeos que s’haguin fet durant la jornada.

No comments:

Post a Comment